białko zdecydowanie za duzo. przy tej wadze trzymaj okolo 150-170g bialka, nie przekraczaj 2,5g/kmc, podbij tluszcze i obetnij wegle do max 3g/kmc a jesli redukcja ciezko pojdzie obcinaj jeszcze z wegli. nie wiem jak w 1 posilku odliczysz 100g jajka skoro srednie jajko ma okolo 60g, orzechy arachidowe zamien na wloskie.
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] wartosc białka ktora jest za duza w twojej diecie , zamiast jakiegos kupnego musli przetworzonego , rób sam , platki owsiane , orzechy włoskie i jakies suszone owoce itp , 100g jajka to jest ok 1,5 jaja a to tez zdecydowanie za mało na sniadanie , ogarnij ta diete z wartosciami jakimi spozywasz i wrzuc jeszcze raz , wegli tez mało w diecie
[...] o zakwasie, ale on też składa się jedynie z mąki i wody Zastanawia mnie też ta fasolka szparagowa i marchew, bardzo dobrze, że śą, no ale 40g? Toż to tyle co nic. Poza tym fasolki nie wliczasz. Jeśli chodzi o strączki to wliczamy ziarna fasoli, groch itp. Czyli te co namaczasz przed gotowaniem. A 100g jajka to 1,5 sztuki, co robisz z resztą?
50. Jaja kurze całe 12,5 10,7 1 51. Białko jaja kurzego 10,8 0 0,8 52. Żółtko jaja kurzego 16,3 31,9 0,7 wszystko na 100g jajka średnie jajko ma 50g z czego żółtko to 17g a białko 0k 33g lessie
oczywiscie khaine ma racje - w 100g jajka jest 12,5g bialka i ok. 10,5g tluszczu. czyli w sredniej wielkosci jajku (powiedzmy 50 g) przypada ok. 3,5-4g bialka oraz 5g tluszczu na zoltko i 2,5-3g bialka na bialku. mysle ze rozwialem juz wszystkie watpliwosci
Jedno jajko ma około 50-80g Jak dajesz 100g jajka? Przeciętnie jst to 60g zwykle jak próbowąłem ułożyć diete to musiałem sie stosować do 6-g lub 120 g jaja kurzego.
Ok. 12 gram białka w 100g. Jajka mają różną wielkość - najmniejsze to ok. 50g (zatem 6g białka), średnie (klasa M 53-63g), XXL nawet powyżej 73 gram. W tej chwili na opakowaniach jest podana klasa i przedział wagowy jaja.
###############################DIETA############################## 1 posiłek Omlet z owsianych(100g): Jajka rodzynki ser biały dżem 2 Posiłek Chleb żytni 100 g Szynka z kuraka / polędwica 50 g Masło prawdziwe Owoce lub warzywa 40 gram prolki 3 Posiłek Ryz biały lub brązowy , makaron100 g Pierś z kuraka Got 150g Oliwa z oliwek 10 g [...]